Een recept voor een Portugese stoofpot met vis. Een heerlijk gerecht om in de zomer te maken na een bezoekje aan de vismarkt. Je kunt veel variëren met dit recept. Hier vind je onze variant.
Ingrediënten voor 4 personen
- een kilo verschillende soorten vis. Wij schuwen ook geen vissenkoppen!
- 300 gram schelpen, garnalen, krab e.d.
- 1 bolletje knoflook
- een middelgrote ui
- 500 gram tomaten
- zout
- versgemalen peper
- verse koriander
- 2 theelepels garam masala
- kopje olijfolie
- 1/2 liter witte wijn
Bereiding
- Snijd de teentjes knoflook klein en fruit ze in de olijfolie.
- Net voordat ze bruin worden, voeg je de fijngesneden ui toe en fruit deze aan totdat ze glazig is.
- Maak de tomaten klein en fruit deze mee, totdat ze zacht zijn.
- Voeg nu het zout, de versgemalen peper en de garam masala toe.
- Nu nog 1/2 liter wijn en 1/2 liter water toevoegen, de vis en de schelpen e.d. erbij doen en een een half uur met het deksel op de pan laten stoven.
- Op het laatst de versgesneden koriander erbij en smullen maar.
Serveren met gekookte aardappelen en/of rijst en een frisse salade. En niet te vergeten een goede (Portugese) witte wijn erbij!
Ina zegt
Ik heb dit stoofpotje gemaakt en mijn man vond het overheerlijk.
Zelf ben ik niet zo’n viseter.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Mijn dank.
Winy Schalke zegt
Leuk dat je mijn recept hebt geprobeerd, Ina. Er staan nog meer echt Portugese recepten op Portugal Portal. Klik maar eens bij de trefwoorden op Recept.